zonnepanelen blog

Zonnepanelen huren op een huurhuis

Lees het in de Solarblog
Doe hier de gratis dakscan
zonnepanelen huren op een huurhuis

Inhoud

Wanneer u graag wilt profiteren van de voordelen en opbrengst van zonnepanelen maar niet beschikt over een eigen koopwoning, is het mogelijk om zonnepanelen te huren op een huurhuis. Zodra u zonnepanelen aanschaft of huurt voor uw eigen woning kunt u dit vaak zelfstandig regelen. Als u in een woning woont die niet van u is, moet u dit in samenspraak met uw verhuurder doen. In deze blog leest u meer over de aanvraag en de kosten van gehuurde zonnepanelen. Daarnaast leggen we u meer uit over het plaatsen en het rendement van gehuurde zonnepanelen.

Toestemming aanvragen bij verhuurder

Als u zonnepanelen op een huurwoning wilt laten plaatsen, moet u vooraf toestemming vragen aan de eigenaar van het pand. Vaak is dit de verhuurder van de woning. De verhuurder moet beslissen of hij of zij hiermee akkoord gaat. Deze toestemming dient schriftelijk te worden aangevraagd. Wanneer de verhuurder akkoord gaat met het laten installeren van zonnepanelen moet dit middels een contract vastgesteld worden. In dit contract kan worden beschreven wie de zonnepanelen betaalt en hoe dit verder wordt verrekend in de huurprijs. U kunt zonnepanelen huren op huurhuis ook zelf bekostigen. In dit geval moet er ook vooraf overlegd worden met de verhuurder. Als u de zonnepanelen zelf hebt betaald en na een aantal jaar besluit om de huurwoning te verlaten, moeten er duidelijke afspraken zijn gemaakt over eventuele kosten voor overname. Daarnaast is het ook verstandig om af te spreken wie het onderhoud van de zonnepanelen betaalt en regelt.

Wie betaald de zonnepanelen huren op huurhuis?

Zodra de huurbaas toestemt met zonnepanelen huren op een huurhuis zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van betaling. Een van de voordelen van het huren van zonnepanelen ten opzichte van kopen, is dat de maandelijkse huur lager is dan de opbrengst van de zonnepanelen. Hierdoor hoeft u als huurder niet te wachten tot u kunt profiteren van de opbrengst. In deze blog leest u alles over de voor- en nadelen van het huren van zonnepanelen. De kosten van zonnepanelen huren op huurhuis kunnen door zowel de verhuurder als de huurder worden betaald. Wanneer de verhuurder zelf zonnepanelen wil gaan huren zal hij of zij deze kosten hoogstwaarschijnlijk doorvoeren in de huurprijs die u maandelijks aan uw verhuurder betaalt. In eerste instantie zullen de kosten daarom verhoogd worden, maar uiteindelijk profiteert u ook van een lagere energierekening. Als u zelf kiest om de zonnepanelen te huren en uw verhuurder gaat hiermee akkoord, dan zijn de huurkosten voor uw rekening. In dit geval profiteert u uiteindelijk ook van de voordelen van zonnepanelen huren op huurhuis.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Ook bij het huren van zonnepanelen dient de montage natuurlijk te worden bekostigd. Wie deze kosten betaalt, hangt af van de afspraken die zijn gemaakt met uw verhuurder rondom de zonnepanelen. Zorg ervoor dat dit van tevoren goed is afgesproken, zodat u niet voor eventuele onvoorziene situaties komt te staan. Spreek ook af wie er uiteindelijk de zonnepanelen aanmeldt. In sommige gevallen kunt u of uw verhuurder te maken krijgen met wachttijden voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Het is verstandig om u van tevoren goed in te lezen over de montage.

De kosten van huren

De kosten van zonnepanelen huren op huurhuis zijn voor zowel een huurder als verhuurder hetzelfde. Het verschil zit hem in de opstelling van het contract en de uiteindelijke doorvoering van de huurkosten. Wanneer de verhuurder de huurkosten van zonnepanelen betaalt, zullen deze worden doorgevoerd in de huurprijs die u als huurder aan de verhuurder betaald. Als in het contract is opgesteld dat u zelf de huurprijs van de zonnepanelen betaalt, staat uw verhuurder hier buiten. In sommige gevallen is het zo dat de huurkosten van zonnepanelen worden verrekend in de servicekosten die u als huurder betaalt aan uw verhuurder. Hierdoor wordt er geen verdere verhoging doorgevoerd in de huurprijs. De huurprijs zal in dit geval gelijk blijven en er zal een kleine stijging zijn in de servicekosten. Worden de huurkosten van zonnepanelen doorgevoerd in de servicekosten, bent u uiteindelijk wat minder geld kwijt dan wanneer de huurprijs wordt verhoogd door de verhuurder. Dit is voor u als huurder dan ook iets gunstiger. Wilt u weten wat precies mogelijk is in uw situatie? Doe dan de scan op onze website of neem contact met ons op!

Solarite zonnepanelen
Doe hier de gratis dakscan
Solarite
Dakscan Stap 2